КЦПТО

Гурток «Допомога»

Керівник: Новосад Анастасія Вікторівна

Рік заснування: 2023 р.

Мета діяльності: є залучення студентів до волонтерської роботи стосовно здорового способу життя, захисту довкілля, вмінню захистити себе та інших, адаптуватися в соціумі, прискорює їх громадське становлення; допомога ЗСУ.

Умови вступу до клубу: добровільне об’єднання

Графік роботи: два рази на місяць

Де проходять заняття: кабінет № 20

Основні напрями роботи

  1. 1. Створення благодійних акцій на підтримку ЗСУ.
  2. 2. Виготовлення необхідного для ЗСУ.

Завданням гуртка «Допомога» є оволодіння життєвими навичками сприятливими для зміцнення фізичного, психічного, духовного здоров’я, формування у студентів екологічно доцільної поведінки, відповідальності за власне життя, за життя і здоров’я оточуючих, навчити жити в мирі з собою та іншими; створення умов для саморозвитку членів суспільства, громадян України; виявлення та розвиток організаторських, творчих, професійних здібностей учнівської молоді, здатності до взаємодопомоги, співчуття, милосердя, взаємодопомоги; допомога ЗСУ.

Закони волонтерського руху:

  1. Надати допомогу.
  2. Дати пораду.
  3. Дарувати любов.
  4. Зігріти посмішкою.
  5. Вислухати.
  6. Допомогти подолати свої недоліки.
  7. Віддати свій час корисній справі.
  8. Можливо, відкрити нову сторінку життя.

Волонтерський гурток для студентів є невичерпним джерелом набуття громадянської освіти, можливістю вчитися та сприяти розвитку солідарності в країні можливістю реалізувати себе у служінні суспільству. Волонтер завдяки соціальній діяльності, набуває практичні життєві орієнтири, досвід, оволодіває мистецтвом життєтворчості, саморозвитку особистості.

Слово «волонтер» з латинського перекладається як «доброволець» у сфері соціальної, гуманітарної, екологічної допомоги. Діти та молодь потребують стимулюючої участі в соціальному житті для розвитку самоповаги та соціальної компетентності. Це сприяє зменшенню кризових явищ у молодіжному середовищі.

Чи варто бути ВОЛОНТЕРОМ?!
ВАРТО! НЕОБХІДНО! А НАГОРОДА – вона завжди знайде свого власника.
І знайте, ВОЛОНТЕР – це промінчик сонця, це не робота, не хобі, не захоплення, це поклик душі!