КЦПТО

Правовий клуб «LIBERTAS»

Керівник: Антонюк Наталія Петрівна

Рік заснування: 2021 р.

Мета діяльності: Цілеспрямована робота з формування високого рівня правосвідомості та правової культури здобувачів освіти, поширення правових знань та правової інформації.

Умови вступу до клубу:

Графік роботи: третій четвер місяця.

Де проходять заняття: кабінет № 6

Головні завдання клубу:

  1. Формування правової свідомості здобувачі освіти, яка є головним фактором, що визначає особливості поведінки особистості;
  2. Виховання поваги до держави й права;
  3. Бажання здійснювати пошуки, дослідження у питаннях права, що найбільше хвилюють людину в сучасному світі;
  4. Вироблення в здобувачів освіти умінь, навичок, звичок поведінки відповідно до правових норм;
  5. Формування в здобувачів освіти активної позиції в правовій сфері, що має виявлятись у нетерпимому ставленні до правопорушень, прагненні боротися з цим явищем;
  6. Отримання правових знань і свідомого їх використання в життєвих ситуаціях;
  7. Підвищення юридичної обізнаності здобувачів освіти, інформування з актуальних питань права та законодавства в охороні свободи особи.
Лібертас (лат. Libertas) — у стародавніх римлян – богиня свободи. Зазвичай римляни зображали Лібертас як жінку у лавровому вінку або пілосі - конічній фетровій шапці, що вручалася звільненим рабам, а отже, була символом свободи; інший варіант - з пілосом в правій руці і зі списом або рогом достатку в лівій.

Лібертас, як персоніфікація свободи, зустрічається на монетах Римської імперії у супроводі легенди «Libertas Augusti», «Libertas publica» («Громадська свобода»), «Libertas aeterna» («Вічна свобода»). Девіз: Свобода і відповідальність – це дві сторони одного цілого – свідомої людської діяльності. Свобода породжує відповідальність, відповідальність спрямовує свободу.

Форми роботи клубу:

  • Активна участь в проведенні конкурсів з основ правових знань, зустрічей з цікавими людьми.
  • Підготовка і проведення тижнів і місячників правових знань.
  • Проведення бесід, диспутів, читацьких конференцій, практичних занять, вікторин, анкетування по різних правових питаннях.
  • Спільне обговорення і вирішення правоосвітніх, правовиховних завдань з керівником клубу і його учасниками.