КЦПТО

Клуб еколого-натуралістичного напряму EcoLife


Керівник: Романова С.Ф.

Рік заснування: ???? р.

Мета діяльності: Формування свідомої екологічної мотивації, навичок і моделей поведінки, безпечної для довкілля і здоров’я, спрямованої на реалізацію принципів стійкого розвитку.

Завдання:

  • узагальнення та систематизація екологічних знань, набутих здобувачами освіти з різних навчальних предметів та джерел інформації, сприяння усвідомленню вихованцями обєктивності законів функуціонування екосистем, необхідності збереження природного різноманіття;
  • формування почуття особистої причетності до виникнення і вирішення екологічних проблем; переконань у необхідності свідомого регулювання потреб і споживання;
  • вивчення сучасних методів відновлення екологічного стану довкілля;
  • формування досвіду екологічно безпечної, компетентної взаємодії з природою.
Пріоритетними на заняттях є особистісно орієнтовані інтерактивні технології: дискусії; методи, спрямовані на самостійний пошук і прийняття рішень; розяснення ціннісних категорій, рольові та імітаційні ігри; аналіз ситуацій; моделювання; інформаційно-комунікаційні технології; підготовка проектів.

Умови вступу до клубу: добровільне об’єднання однодумців.

Графік роботи: перший четвер місяця.

Де проходять заняття: кабінет №8, на природі

«Найбільш важлива екологічна проблема – та, про яку рідко згадують, це відсутність у нашій культурі етики охорони природи».
Гейлорд Нельсон

«Людина не є володарем всього навколо, а сама є частиною природи, та об’єктом для тих самих космічних сил, що контролюють всі інші форми життя. Майбутній добробут і, можливо, навіть виживання людини залежить від вміння жити в гармонії з цими силами, а нечинити їй спротив.»