КЦПТО

euroclub

Фінал проєкту "Відновлення через соціальне підприємництво"


22 червня у Києві відбувся національний фінал проєкту "Відновлення через соціальне підприємництво". 15 проєктів українських студентів отримають грант на розробку і запуск соціальних підприємств.

30 команд з 24 навчальних закладів 10 областей та міста Києва змагались за вихід в Startup Pre-Accelerator від Junior Achievement Ukraine (JA Ukraine). Перемогу здобули 15 проєктів з 13 закладів освіти з Вінницької, Дніпропетровської, Івано-Франківської, Львівської, Хмельницької, Чернівецької, Чернігівської областей та Києва. Вони долучаються до Startup Pre-Accelerator - річної програми прискореного розвитку, яка надає грант у розмірі двох тисяч євро на розробку прототипу та передбачає пітчинг бізнес-проєктів перед інвесторами.

Додатково, три команди стали учасниками програми Startup Pre-Accelerator, без надання гранту на розробку прототипу: «PROFI» (Ковельський ЦПТО) з ідеєю виготовлення розвиваючих іграшок з вторсировини (дерево, тканина), «ArtПетриківкаTherapy» (ПТУ 79 м.Дніпро) з проєктом терапії петриківським розписом та «Кібербезпека / Catalyst» («Львівська політехніка»), яка розробляє мобільний додаток BookLoop для обміну книжками.

За словами менеджерки програм JA Ukraine Єлизавети Міленіної «Впродовж року кожна з команд запустить власне соціальне підприємство за підтримки бізнес-координаторів та менторів. Учасники програми пройдуть поглиблене навчання з підприємництва та презентують свої бізнес-проєкти інвесторам для отримання подальшого фінансування та виходу на ринок».

Команді PROFI (кампанія PROFIWOOD) ДНЗ «Ковельський центр ПТО» бажаємо успіхів в реалізації бізнес-проєкту, а також нових непередбачуваних ідей.

Дата: