КЦПТО

euroclub

Визначення початків та кінців обмоток статора трифазного асинхронного двигуна


8 травня 2024 року згідно індивідуального плану та плану роботи методичної комісії машинобудівних професій, в рамках заходів декади професії майстер Юрій Фугіль провів у групі №12 професії «Електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування» показовий урок з предмету професійно-практичної підготовки на тему «Визначення початків та кінців обмоток статора трифазного асинхронного двигуна».

Урок з використанням інформаційно-комунікативних технологій майстер провів на високому рівні. Ефективне використання наявних засобів навчання з базовою теоретичною підготовкою учнів дозволили досягти максимального високого результату якісного виконання виробничих навчальних завдань.

Учні продемонстрували високий рівень знань з професії, безпечно виконували навчальні вправи, вміло використовували вимірювальні прилади та правильно виконували технологічні операції при визначенні початків та кінців обмоток статора трифазного асинхронного двигуна методом трансформації напругою 36В.

Логічні вправи з дослідження обмоток статора підняли мотивацію до навчання. Живе спілкування учнів з майстром тривало протягом всього уроку.

Кульмінацією уроку було підключення до трифазної мережі 380В досліджуваних двигунів та визначення працездатності і ефективності методів післяремонтного випробовування трифазних асинхронних двигунів з короткозамкненим ротором.

Дата: 08.05.2024

Автор: Голова м/к