КЦПТО

euroclub
День батарейки

Сучасна техногенна цивілізація призвела до стрімкого погіршення екологічної ситуації в світі. У наш час є безліч глобальних екологічних проблем, які потрібно вирішувати, а головне – можна! Однією з таких є батарейки.

Батарейка – це джерело небезпеки для навколишнього середовища. Всього одна пальчикова батарейка може забруднити близько 400 літрів води або 20 квадратних метрів землі.

Саме тому, в ДНЗ «КЦПТО» було вирішено провести День батарейки, ініціаторами виступили учасники екологічного клубу «Гармонія».

В цей день в навчальних групах було проведено годину екологічної просвіти «Маленька батарейка – велика шкода», під час якої клубівці розповіли про те, що являють собою використані батарейки, якими вони бувають, яку шкоду приносять для людей та навколишнього середовища, а також про те, як зменшити їх негативні наслідки. Окрім цього, випустили стіннівку «18 лютого – День батарейки», підготували дайджест «Цікаві факти про батарейки», розповсюдили інформаційні листівки «Утилізація батарейок».

Пам'ятайте, що майбутнє природи в наших руках!

Дата: 20.02.2024

Автор: викладач хімії Віра Харатін