КЦПТО

euroclub
Kid Inventor's Day

Ви досі вважаєте, що наукові відкриття та винаходи під силу здійснювати лише видатним ученим? Ми переконаємо Вас у хибності таких міркувань. Сьогодні пропонуємо вам подивитися, на що здатні діти і, можливо, здивуватися тому, що відомі всім предмети придумали саме вони!

17 січня у світі відзначається День дитячих винаходів або День дітей-винахідників (Kid Inventor's Day). Датою Дня винаходів обрано день народження Бенджаміна Франкліна — 17 січня 1706 року, адже знаменитий державний діяч, американський дипломат і дослідник природи Бенджамін Франклін у дванадцятирічному віці зробив ласти! Йому також належить один із патентів на крісло-гойдалку і економічну малогабаритну піч для будинку, що отримала назву піч Франкліна.

Учасники правового клубу «LIBERTAS» дослідили та презентували проєкт про винаходити дітей як у світі, так і в Україні.

Попри війну, діти-науковці продовжують працювати над ідеями, що виникли до війни, і завзято генерують нові. Юні українці дбають про екологію, здоров'я, шукають нові джерела електроенергії, розробляють інноваційні пристрої для захисту Батьківщини. Українські підлітки, що захоплюються наукою, роблять свій внесок у розвиток країни та підкорюють міжнародні конкурси власними винаходами.

Дата: 17.01.2024

Автор: Антонюк Н.П.