КЦПТО

euroclub
Зображення недоступне

Вплив тютюну на організм підлітків

Виставка – застереження


31 травня кожного року відзначається Всесвітній день без тютюну. В цей день по всьому світу проходять антитютюнові акції. Кампанія спрямована на поширення інформації про небезпеку тютюну і його негативний вплив на здоров'я. Заходи, що проводяться у рамках кампанії Всесвітнього дня без тютюну, також спрямовані на зниження захворюваності і смертності, що спричинені вживанням тютюну.

Як і всі наркотичні речовини, нікотин – головна складова тютюнового диму, потрапляючи в організм, змінює його діяльність таким чином , що людина починає відчувати більшу чи меншу, усвідомлювану чи ні, потребу в ньому – розвивається залежність. Сучасні дослідження свідчать про те, що складові тютюнового диму є речовинами, які викликають дуже стійку залежність. Це підтверджують такі статистичні дані: 85% курців хотіли б кинути курити, але вдається це лише 18 % з них.

Важливо також пам’ятати, що великої шкоди курці завдають не тільки собі, а й усім тим, хто їх оточує (цих людей часто називають пасивними курцями), вдихаючи тютюновий дим у прокуреному приміщенні, пасивний курець зазнає такого ж впливу компонентів тютюну, що й сусід, який палить, часто з тими ж руйнівними наслідками для здоров’я.

Саме про вплив тютюнопаління на організм людини, як позбутися цієї шкідливої звички можна дізнатися з виставки – застереження «Вплив тютюну на організм підлітків», яка діє в бібліотеці.

Здоров'я – найцінніший скарб людини, тому варто вести активний, здоровий спосіб життя.

Дата: 31.05.2023

Автор: Бібліотекар Людмила Рихлюк