КЦПТО

euroclub

«Ні, я жива, я буду вічно жити!»


До 145-ї р. від дня народження Л.Українки в актовому залі ліцею зібралися учні першого курсу на тематичний захід:  «Ні, я жива, я буду вічно жити!».

Підготували та провели захід учні групи № 12 «Перукар» (кл. керівник Оніщук С.Д.) з використанням відео та мультимедійних засобів.

Дятел Н.М. у вступному виступі ознайомила учасників про літературну спадщину Лесі Українки. Це багатюще джерело краси і творчого духу народу, з якого черпати усім живущим і прийдешнім поколінням чисту воду, брати наснагу для життя і праці.

Ведучі Баховець Марія  та Макарусь Ірина ознайомили присутніх з життєвим і творчим шляхом співачки Досвітніх вогнів Лесі Українки. Марчук Ірина, Оніщук Анастасія декламували вірші нашої землячки.

Надзвичайно зворушливо був представлений фрагмент з драми-  феєрії “Лісова пісня”, де образи Мавки і Лукаша зіграли учні Кречко Катерина і Кузьмик Ірина.

Вокальна група під керівництвом Кіпеня С.О. заспівала пісню «Хотіла б я піснею стати» на слова Лесі Українки, музика О. Каліщука.

Для закріплення матеріалу провели цікаву вікторину. Переможці Кречко Катерина і Кузьмик Ірина одержали в подарунок книги.

Я ознайомила учнів з творами видатної поетеси представленими на книжковій виставці “Дочка Прометея”.

Ми сподіваємось, що її твори і переживання про радощі і болі, про чудову красу рідної природи спонукають учнів до подальшого вивчення спадщини поетеси, яка до останніх хвилин життя не залишала своєї зброї – поетичного слова.

Дата: 18.02.2016

Автор: Дятел Н.М.