КЦПТО

euroclub

Екологічне виховання як один із напрямків виховання підростаючого покоління


Природа – це сама найкраща книга, яка написана на особливій мові. Цю мову треба вивчати.

Н. Гарін-Михайловский

У сучасному світі проблеми екологічного середовища набули першорядного значення. Тому особливо гостро постало завдання більш широкого екологічного виховання та освіти всього населення.

30 квітня відбулося засідання методичної комісії класних керівників, вихователів та керівників гуртків на тему: «Екологічне виховання як один із напрямків виховання підростаючого покоління».

Під час засідання було доступно та змістовно розкрито закономірності, принципи, методи та організаційні форми екологічного виховання, яке займає важливе місце в розвитку пізнання навколишнього світу, виробленні гуманного ставлення до всього живого і формуванні усвідомленої поведінки здобувачів освіти у природному середовищі. Також педагоги мали можливість познайомитися з методом екологічної ідентифікації та екологічною грою «Впізнай тварину.

Світлана Романова презентувала екологічні заходи в рамках обласного природничого марафону, присвяченого Міжнародному дню Землі «Екологічне бінго».

Цілеспрямована робота з екологічного виховання допомагає формувати екологічну культуру особистості, сприяє активній життєвій позиції, що виявляється у вчинках. Адже захищати і любити можна передусім те, що добре знаєш.

Дата: 30.04.2024

Автор: Віра Харатін