КЦПТО

euroclub
Зображення недоступне

Від козака до сучасного захисника
Виставка – календар


Славна і багата історія нашого народу. Із давніх – давен особливо шанують оборонців рідної землі, які не шкодували і не шкодують життя і здоров’я заради свободи України та її народу.

14 жовтня – Покрова Пресвятої Богородиці, День українського козацтва, річниця створення УПА, День захисника України. З нагоди свята бібліотека підготувала виставку – календар «Від козака до сучасного захисника». Козаччина завжди була однією з найяскравіших сторінок української історії, на славних прикладах якої виховувалося почуття національної самоповаги багатьох поколінь українців. На виставці представлені книги, які знайомлять з історією козацтва, життям та побутом козаків, художні твори про козацтво.

Як створювалася Українська повстанська армія, які цілі переслідували її воїни, якою була роль УПА в часи Другої світової війни ви дізнаєтесь у розділі «Нескорена Українська повстанська армія».

На виставці також представлені матеріали про подвиги воїнів – захисників, які і сьогодні продовжують героїчні сторінки нашої історії, захищаючи рідну землю на сході України.

Також ми підготували бібліомікс «Воїн крізь роки». Запрошую до перегляду.

Дата: 13.10.2020

Автор: Бібліотекар Людмила Рихлюк