КЦПТО

euroclub
Зображення недоступне

Ми українці! Ми за мир!
Виставка – інсталяція


Голубко біла, ти лети у світ,
Хай буде мир у небі голубому.
Бо голуб миру, кажуть з давніх літ,
Приносить радість родові людському.

21 вересня в усьому світі відзначають Міжнародний день миру. День миру в Україні встановлений Указом Президента №100 в 2002 році.

У якості емблеми до Міжнародного дня миру використовують зображення білого голуба з оливковою гілкою. Її творцем є Пабло Пікассо. Вперше цей символ був представлений на Всесвітньому конгресі прихильників миру, що проходив у Парижі в 1949 році.

Міжнародний день миру – заклик до примирення, порозуміння, спільної роботи по зміцненню стабільності, дотримання прав і свобод людини.

Це свято особливе для українців, адже на квітучій українській землі лунають постріли, проливається кров. Схиляємо голови перед людьми, які підтримують найцінніше – мир, право мати над головою мирне небо.

В бібліотеці оформлено виставку – інсталяцію «Ми українці! Ми за мир!». Представлені матеріали інформують користувачів про історію започаткування і відзначення Міжнародного дня миру, книги, що показують відвагу наших воїнів на сході України. Виставка пропонує замислитися над глибокими питаннями війни і миру на Землі.

Дата: 21.09.2020

Автор: Завідуюча бібліотеки Надія Дятел