КЦПТО

euroclub
Зображення недоступне
Про що говорить селфі?

Обличчя крупним планом - розкутість і зарозумілість

Таке фото – прояв егоцентризму, при цьому нахил голови, ракурс камери і вираз обличчя на знімку розкажуть про різні аспекти людини. Так, якщо дівчина зробила губи качечкою, вона демонструє свою розкутість і повідомляє протилежної статі, що «вже дозріла» до любовних відносин.

  • Широко розкриті очі говорять про балакучість людини, її мрійливості.
  • Селфі з поглядом, відведеним від камери, - показникм існуючих таємниць і небажання ділитися з оточуючими правдою про себе.
  • Якщо голова нахилена на бік – це легко захоплива особистість, для неї дуже важливі і помітні навіть невеликі нововведення.
  • Те, як під час знімка його автор тримав гаджет, також відкриє таємницю його особистості: якщо знімок зроблений зверху особи, а голова закинута назад – це говорить про зарозумілість і гіпертрофоване почуття власної гідності. Така людина ніколи і ні в чому не поступиться своєму опонентові, навіть розуміючи, що він неправий.

Селфі з кимось - комплекс внутрішнього самотності

«Самуськи» з молодою людиною/дівчиною – спроба довести всьому світові: «Я не один, я потрібен!» Такі люди насправді самотні, а фотографіями заглушують в собі почуття невизнаності. Селфі жінки з дитиною може оголювати її почуття провини за те, що через роботу вона мало часу приділяє своєму чаду або, навпаки, вона не змогла побудувати кар'єру, тому переконує всіх, в тому числі і саму себе, в те, що її життя ідеальне, а дитина – це головне.

Фото в дзеркало (примірочні, ліфти) в повний зріст - низька самооцінка

  • Такі фото роблять невпевнені у своїх можливостях і зовнішності люди. За законами фотографії, щоб добре вийти на фото, людина повинна напружити м'язи, а дзеркало і яскраве світло підсилюють почуття самоконтролю, яке змушує привести себе в тонус. Тому на підсвідомому рівні така людина вибирає для фото ті місця, де йому доводиться зібратися, щоб вийти ідеальним. Такі люди потребують постійного схвалення, яке отримують через лайки.
  • Якщо на фото частина особи перекриває гаджет або на очі падають волосся, людина боїться показати себе справжню.

Кривляння - внутрішній дискомфорт

  • Корчать обличчя на камеру люди, охочі приховати свій душевний біль. Викладаючи «карикатури» на самих себе, вони ніби просять інших повеселитися разом з ними, скласти їм компанію, коли вони відчувають смуток і тугу.
  • Показують язик хвальки. А якщо при цьому ще примружені очі – людина дуже заздрісна і хоче викликати заздрість щодо себе у інших.

Знімок з окремими частинами тіла, без обличчя - активність і хвастощі

  • Виставляючи фото, на якому тільки ноги, людина підсвідомо хвалиться: «Я рухаюся, я чогось досягаю, тому і так класно відпочиваю!» При цьому зверніть увагу на положення ніг: якщо щиколотки перехрещені – це ознака психологічної закритості людини, він нікому не розповість про свої справжні почуття.
  • Якщо носки повернуті один до одного, це свідчить про незграбність у житті, про нерішучість і неможливості протистояти стресам. Таку особистість легко вивести з рівноваги.
  • Якщо носки нарізно, а п'яти разом, така людина впевнено йде по життю, стійко стоячи на ногах. Вона умиротворена і задоволена станом справ.
  • Якщо на фото дві пари ніг – той, хто виставив фото, повідомляє світу, що він не один, але при цьому не готовий розповісти, хто його друга половинка. Це німий посил: «Хто зі мною – не ваша справа!»
  • Знімки, на яких тільки рука, витягнута вперед, найчастіше – з гонятком кави, характеризують людину як душевну та емоційно збудливу. Вона легко переключається з захоплення на обурення, з любові на ненависть, зі сліз на сміх. І такі «гойдалки» в її настрої роблять спілкування з ним цікавим. Якщо при цьому рука міцно стискає якийсь предмет – це активна людина, готова при необхідності почати діяти.

Йде вдалину, ведучи за собою другу половинку за руку, - втома і бажання домінувати

Ця поза показує неприйняття оточення, життєвого укладу, рутини. Та людина, яка веде партнера, хоче домінувати у відносинах і вести за собою не тільки на знімку, але і в житті.

У ванній, в ліжку - впевненість в своїй привабливості

Розслабленість і навіть якась недбалість на фото демонструють зверхність до людей. Якщо на знімку рука закладена за голову – це показник почуття зверхності над іншими, людина зі знімка як би говорить: «Може бути, і вам колись пощастить так, як мені!» При цьому вона настільки впевнена в своїй привабливості, що навіть не напружується, щоб виглядати на фото якось краще. Підсвідомий посил: «Любіть мене такою, якою я є!»

На тлі дорогих машин, яхт, вітрин брендових магазинів - брак матеріального комфорту

Часті селфі на тлі дорогих, але при цьому не своїх речей – свідчення того, що людині не вистачає комфорту. Вона болісно відчуває недостатній рівень своїх заробітків і через це комплексує, навіть якщо явно цього не показує. За допомогою таких знімків вона переконує себе в якійсь причетності до світу багатіїв і еліти.

Фото з їжею - неготовність витрачатися

Їжа завжди асоціюється з благополуччям, ситістю життя. Тому, виставляючи такі фотографії, людина на підсвідомому рівні хоче показати, що у нього справи не гірше, ніж у інших. Насправді, такі люди нечасто собі дозволяють подібні делікатеси – і не тому, що у них немає грошей, а тому, що вони скупі і не готові марнувати свої «кровно зароблені» на догоду своєму пузу.

З фільтрами або написами - недовіра і брак теплоти

Пропускаючи селфі через різні фільтри, вставляючи їх в фоторамки або роблячи кольорові підписи, людина приховує під ними не тільки частину знімку, а й справжнього себе. Чорно-білі фільтри застосовують люди, що сумують за своїм минулим. Використовуючи таку обробку, вони ніби повертаються до сімейного альбому, який навіває теплоту і впевненість у завтрашньому дні.

Дата: 26.05.2020

Автор: Олена Шайнюк, практичний психолог