КЦПТО

euroclub
Зображення недоступне

22 квітня - Всесвітній день Матері-Землі


22 квітня світове співтовариство відзначає Всесвітній день Матері-Землі- свято єднання народів планети у справі захисту довкілля і збереження тих щедрот і природних ресурсів, якими наділила нас природа.

22 Всесвітні свята, безперечно, мають глобальне значення, оскільки їх відзначають у всьому світі незалежно від громадянства, національності і релігійних уподобань. Унікальність цих подій полягає у тому, що кожна людина має можливість замислитися над тим, що вона може зробити для вирішення екологічних проблем.

22 Вперше День Землі був відзначений у 1970 і з того часу проводиться щорічно 22 квітня. Це свято чистої Води, Землі і Повітря. Свято, яке має на меті об’єднати людей планети щодо захисту навколишнього природного середовища, привернути увагу людей до проблем екології нашої планети.

22 Цього дня прийнято проводити різні заходити, щоб нагадати про важливість дбайливого ставлення до довкілля. Багато корисного для планети можна зробити навіть в часи карантину. І зараз саме час почати впроваджувати ці екологічні справи у звички.

22 Ось 5 корисних звичок, за які матінка-природа пишатиметься вами:

  • споживайте розумно;
  • купуйте локально;
  • бережіть ресурси;
  • більше рухайтеся;
  • об?єднуйтеся з однодумцями.

22 В наші дні День Землі - один з найбільших заходів в світі. Його відзначають понад мільярд людей в різних країнах. Щороку для події обирається актуальна тема.

22 У 2020 році Дню Землі виповнюється 50 років, а тому тема була обрана знакова: кліматичні зміни. Зміна клімату є найбільшою проблемою для майбутнього людства і систем життєзабезпечення, які роблять наш світ придатним для життя. Не будьте байдужими до природи! Пам?ятайте: нас багато, а Земля одна.

Дата: 22.04.2020

Автор: Керівник екологічного клубу «Гармонія»