КЦПТО

euroclub
Єдина освітня команда

Досить часто, намагаючись згуртувати учнів у групі, ми забуваємо, що сам навчальний заклад є великим колективом, над згуртуванням якого треба працювати. Учні та педагоги представляють свої знання, уміння та навички на різних предметних олімпіадах і творчих конкурсах. Важливо, щоб кожен здобувач освіти та кожен педагог пишався досягненнями свого закладу, відчуваючи підтримку одне одного.

Одним із методів оптимізації соціально-психологічного клімату є тренінг. Він сприяє зміцненню неформальних зв'язків, створенню дружніх відносин, вирішенню проблемних ситуацій, обговорити й вирішити які не вистачає часу у робочій діяльності, зняттю напруження після важкого дня, проясненню для кожної людини власних цінностей, мотивів, життєвої стратегії.

Створити позитивну психологічну атмосферу, сприяти глибшому розумінню цінностей колективу та психологічного клімату в ньому, відкрити способи згуртування колективу; формувати почуття єдності групи – такою була мета засідання (проведеного у формі тренінгу) методичної комісії педагогічних працівників легкої промисловості, сфери послуг та художніх ремесел.

Дата: 15.01.2020

Автор: Олена Шайнюк, практичний психолог