КЦПТО

euroclub
Статеве виховання

З давніх часів проблеми статевого виховання ставилися до числа, по-перше, найбільш заплутаних, а, по-друге, знехтуваних, а то й просто гнані з областей педагогіки. Відрадно, що зараз ситуація з статевим вихованням стала іншою. Це пов’язано і зі зниженням віку статевого дозрівання (13-15 років), а значить з ростом дошлюбних сексуальних відносин, і з багатьма соціальними факторами. Сьогоднішні 16-017т річні по статевій поведінці відповідають 19-20 річним 60-х років. У наші дні сексуальні зрілість настає на 2-3 роки раніше, а емоційне дозрівання – сповільнюється. Щоб допомогти юнакам і дівчатам сформувати правильно сімейно-шлюбні відносини і сексуальні орієнтації необхідно єднання лікарів, педагогів психіатрів.\

26 листопада 2019 р. в 31 групі класним керівником Архиповою Н.І. та майстром в/н Цимбалом О.С. проведена година спілкування на тему «Статеве виховання». Була запрошена лікар дермо-венеролог Мельник Ольга Ігорівна, яка в цікавій формі провела бесіду про венеричні хвороби.

Нагальною проблемою, яку має вирішувати статеве виховання юнаків і дівчат, є стрімке поширення у світі СНІДу. Молоді люди провинні знати про ризик зараження цією хворобою під час статевих стосунків. Вони мають знати і те, як саме розгортається процес хвороби, її симптоми і наслідки. Лікування СНІДу є надто складною проблемою, оскільки поки що не знайдено засобів, які б повністю знищували вірус в організмі людини.

Цей виховний захід було проведено напередодні Всесвітнього Дня боротьби зі СНІДом.

Дата: 26.11.2019