КЦПТО

euroclub

Участь у фестивалі народного мистецтва «Смарагдові витоки – 2019»


З метою розвитку творчого потенціалу молодого покоління, збереження та відтворення кращих зразків народного мистецтва, залучення до скарбниці національної спадщини засобами пісні, танцю, музики, живопису, декоративно-ужиткового мистецтва, художніх ремесел 10-13 травня 2019 року в м. Мукачеве Закарпатської обл. відбувся ХІІ Міжнародний дитячо-юнацький фестиваль народного мистецтва «Смарагдові витоки – 2019», де показали свої таланти майбутні митці своєї справи зі всієї України.

Учні ДНЗ «Ковельського центру професійно-технічної освіти» вперше брали участь у фестивалі, але поряд із багатьма талановитими учасниками учень групи №17 Вальчук Олександр (майстер в/н Т.О.Мовчан), був нагороджений дипломом за зайняте ІІ-місце в номінації «Декоративно-прикладне мистецтво» «Художні ремесла» в напрямку "Художня обробка деревини". А в номінації "Театр етномоди та фольклору" приймали участь учениця групи № 13 Семенюк Марія (майстер в/н Зінчук І.В.) та учень групи № 17 Вальчук Олександр які виконали епізод драми-феєрії Лесі Українки "Лісова пісня", за що отримали почесне І місце. Вагомий внесок в здобутті перемоги внесли художні керівники центру Веремчук О.Ю., Кіпень С.О.

Крім участі в номінаціях, учні нашого навчального закладу були учасниками показу майстер-класів різьби по дереву та вишивки атласними стрічками, де оцінювався художній рівень, оригінальність виконання та композиційна досконалість роботи. Для учасників фестивалю це значний крок для впевненості і віри в свої сили.

Ми вдячні організаторам, які створили такий чудовий фестиваль, на якому загоряються зірочки талановитих дітей та молоді, за можливість разом з іншими переможцями долучитися до всієї цікавої та насиченої програми, за високий рівень організації фестивалю, за професійність членів журі, що змогли побачити потенціал у наших учнях.

Дата:

Автор:

Тетяна Мовчан

майстер в/н ДНЗ «Ковельський ЦПТО»