КЦПТО

euroclub

Ліричний вернісаж «Поезія – душі перлина»


Всесвітній день поезії – свято, яке відзначається щороку 21 березня. Як і весняна пора поезія пробуджує життя, освітлює душі. Поезією ми захоплюємося, вивчаємо, вона підносить нас духовно, збагачує новими відчуттями. Поезія входить в наше життя з дитинства. Кожний знаходить в ній щось своє, особливе.

В бібліотеці зібралися учні, директор Сергій Антонюк, педагогічні працівники на ліричний вернісаж « Поезія – душі перлина». Класний керівник групи №26 Галина Мороз ознайомила присутніх з історією святкування Всесвітнього дня поезії.

Що таке поезія?

Це – мука:

Підступає, множиться, болить.

Іноді візьме тебе за руку,

Іноді відпустить і мовчить.

Що таке поезія?

Це - свято:

Грає в тобі музикою слів,

Молодечо, радісно, крилато

Викресає іскру з почуттів.

Саме віршем Ольги Медуниці « Що таке поезія? » розпочали ведучі Яна Кондратюк і Микола Халюк ліричний вернісаж і повели глядачів в чарівний та неповторний світ її Величності – поезії. Вірші Тараса Шевченка, Олександра Олеся, Андрія Малишка, Володимира Сосюри, Ліни Костенко, Анатолія Семенюка задушевно декламували учні групи № 26 : Олександр Божик, Яна Кондратюк, Катерина Ткачук,Богдан Супоровський,Микола Захарчук, бібліотекар Людмила Рихлюк.

На заході відбулася творча зустріч з чудовою людиною –

Анатолієм Семенюком. Анатолій Володимирович знаний на Волині поет, краєзнавець, журналіст, Почесний громадянин міста Ковеля.

Поезія Анатолія Семенюка є досить різноманітна, бо порушує різні проблеми, які є в нашому житті, розкриває найпотаємніші почуття і думки людини.

Під час зустрічі Анатолій Володимирович читав свої вірші, ділився спогадами щодо їх написання і подарував бібліотеці свої книги.

Присутні переглянули відео Андрія Малишка « Пісня про рушник», Ліни Костенко « І треба все на світі пережити».

Прекрасним доповненням до свята стали пісні: «Моя сорочка – вишиванка», « Ти будеш поруч», які прозвучали у виконанні Яни Кондратюк, Тетяни Бойко.

До Всесвітнього дня поезії в бібліотеці оформлена книжкова виставка «Поезія – це скарб усіх віків, це діамант величиною в слово».

На закінчення ліричного вернісажу ведучий Микола Халюк відмітив, що поезія – це мистецтво, що вірить у правду і любов, радощі і страждання, зустрічі і розлуки, тому поезія, живе й житиме, доки людське серце виповнюватимуть найтонші й найглибші почуття. Вона житиме вічно.

Дата: 21.03.2019

Автор: Бібліотекар Людмила Рихлюк