КЦПТО

euroclub

Вечір - пам'яті Одвічний біль… Афганістан


В бібліотеці центру з класним керівником Тетяною Шафетою групи № 17 був проведений вечір - пам'яті « Одвічний біль… Афганістан», присвячений 30 – ій річниці виведення військ з Афганістану.

Далекий грудень 1979 року… Далека, чужа країна Афганістан… Безглузда війна… Скільки смертей, скільки горя за 10 років.

Сивіли від горя батьки і матері, ховаючи своїх дітей, сиротіли діти, вдовами ставали жінки в мирний час. Летіли в Україну літаки, названі « чорними тюльпанами», з цинковими трунами. Про афганську війну розповідали ведучі вечора Ангеліна Павлік і Олександр Вальчук( гр.№17), бібліотекар Людмила Рихлюк. Під час заходу присутні ознайомилися з масштабами складних і неоднозначних подій в Афганістані, переглянули відео Назарій Яремчук “ Не жди мене», прослухали пісню « А мати жде». Захід супроводжували вірші про афганську війну, які декламували учні групи №17 : Каріна Алексеєнко, Ангеліна Жиговець, Яна Сирота, Назар Ковалик.

Своїми спогадами про пережите серед гарячих пісків Афганістану ділився під час вечора - пам'яті полковник Михайло Анатолійович Вольський. Він наголосив про ціну справжньої чоловічої дружби, ціну взаємопідтримки і також побажав усім міцного здоров'я і мирного неба. У його виконанні прозвучали пісні : « Письмо любимой», «Афганистан», « Орден».

Під час заходу згадали загиблих ковельчан в Афганістані і вшанували пам'ять всіх тих, хто поліг в далекій країні, схиливши голови у скорботній хвилині мовчання.

До 30 – ї річниці виведення військ з Афганістану в бібліотеці центру оформлена виставка – спогад « Відлуння афганської війни».

Дата: 14.02.2019

Автор: Бібліотекар Людмила Рихлюк