КЦПТО

euroclub

На шляху до Соборності України


22 січня – 100 років від часу проголошення Акта про об’єднання Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки в єдину незалежну державу. День 22 січня 1919 року ввійшов до національного календаря, як велике державне свято – День Соборності України.

Щороку 22 сiчня весь український народ iз вдячністю згадує тих героїв, якi боролися за об’єднання усіх національно - демократичних сил українства, хто словом i ділом намагався вiдродити незалежну Соборну Українську державу.

Згадати подію, яка відбулася 100 років тому зібралися учні, директор центру Антонюк С.М., заступник директора з НВР Олена Антощук, методист Наталія Антонюк, викладачі, майстри в бібліотеці Ковельського центру професійно – технічної освіти на літературно – музичну композицію « На шляху до Соборності України».

Свято розпочалося з виконання Гімну України. Далі ведучі заходу Яна Абрамчук і Анна Гузь ( гр. № 13) акцентували увагу на події, яка відбулась 100 років тому. Соборність – це символ, символ боротьби за волю, порозуміння між людьми, і часточка надії і віри у майбутнє, - наголосили ведучі свята.

Милозвучно і красиво прозвучали віршовані рядки з вуст Анни Панасюк, Марії Семенюк, Аліни Даценко ( гр. №13). Про любов до України щирим виконанням пісень продемонстрували Тетяна Бойко, гр.№ 23, Віктор Мороз гр. № 32,Вікторія Максимук, гр.№ 12. У їхньому виконанні прозвучали пісні: « Україна», « Не спи моя рідна земля», « Україна – це ми». Учні переглянули відео « Злука. День Соборності України», « Благослови. Молитва за Україну». В бібліотеці до Дня Соборності України оформлена виставка – подія « Українська мрія – єдність, свобода і незалежність».

Завдяки таким заходам прищеплюємо інтерес учнів до минулого українського народу, виховуємо почуття національної гідності, гордості за свою Батьківщину.

Дата: 22.01.2019

Автор: Бібліотекар ДНЗ «Ковельський ЦПТО» Людмила Рихлюк