КЦПТО

euroclub

Практична підготовка в ПТНЗ - основа у формуванні професійних компетенцій учнів


Педагогічна рада сьогодні – це професійне об’єднання, це центр педагогічної думки закладу, творча лабораторія, де розглядаються актуальні питання життя центру професійно-технічної освіти, аналізується його діяльність, визначаються завдання на перспективу. Педрада – це реальна можливість залучення всіх викладачів та майстрів виробничого навчання, інших педагогічних працівників до процесу управління центром, місце обговорення їхніх думок щодо майбутнього і теперішнього стану свого закладу.

26 грудня 2018 року в актовій залі центру відбулось засідання педагогічної ради на тему «Практична підготовка в ПТНЗ - основа у формуванні професійних компетенцій учнів». Старший майстер Сахарчук Віталій наголосив, що професійно-практична підготовка учнів Центру є основою підготовки кваліфікованих робітників та важливою складовою навчального процесу Центру. Пріоритетними напрямками організації навчально-виробничого процесу є забезпечення якості і змісту професійного навчання, впровадження інноваційних виробничих технологій. Професійне навчання в Центрі здійснюється висококваліфікованими майстрами, які знаходяться в постійному пошуку нових форм, методів та засобів навчання, забезпечують підготовку відповідального, ініціативного, самостійного, висококваліфікованого фахівця.

Майстри виробничого навчання Цехош П.Л.Рибачук В.В., Гусар О.О. Фугіль Ю.Є., Шворак А.В., Кондратюк В.М., Цимбал О.С. запевнили в тому, що роботодавцю потрібні фахівці, які здатні розв’язувати конкретні виробничі проблеми і те, що буде використовувати фахівець під час цього (знання, вміння досвід та ін..), для роботодавця неважливо, як здійснюється процес розв’язання проблеми, а конкретний результат цього процесу. Професійні компетенції передбачають здатність учня успішно діяти в процесі своєї професійної діяльності, що робить можливим бути професійно-успішним випускником центру.

Практичний психолог Шайнюк О.В. та класні керівники груп Дубнюк І.М., Голубчук Н.С. озвучили рекомендації для педагогів Центру щодо протидії булінгу в навчальному закладі.

Заступник директора з НВР Козакевич Б,Є.. наголосив, що завдання, які стоять перед НПЦ полягають у підготовці за сучасними виробничими технологіями учнів, майстрів виробничого навчання, викладачів спецдисциплін закладів ПТО області, які здійснюють підготовку за професіями металообробного профілю (фрезерувальник, токар, свердлувальник, верстатник широкого профілю) і санітарних систем і устаткування.

На завершення директор Центру Антонюк С.М. привітав з наступаючим Новим роком, Нехай у Новому Році життя буде багатим на незабутні враження, хай мрії збуваються, сяють на обличчях посмішки, очі світяться щастям! Нехай в душі буде більше добра! Здоров’я, любові, взаєморозуміння, радості, достатку, подорожей і хороших подій.

Дата: 26.12.2018