КЦПТО

euroclub

Педагогічна рада «Система виховної роботи як засіб формування конкурентоспроможності особистості»


Розбудова української держави, нові реалії діяльності навчальних закладів у сучасних умовах модернізації та реформування професійно-технічної освіти, розширення міжнародних зв’язків, посилення ролі людського та духовного факторів у соціумі, акцентують увагу суспільства на підготовці майбутнього спеціаліста робітничого фаху. Ця підготовка пов’язана з удосконаленням профтехосвіти, та ставить перед навчальними закладами надзвичайно важливе і невідкладне завдання – виховання справжнього громадянина й патріота

26 жовтня 2018р. в актовій залі центру відбулось засідання педагогічної ради на тему «Система виховної роботи як засіб формування конкурентоспроможності особистості»». Заступник директора з НВихР Антощук О.П. наголосила, що конкурентоспроможність учня – це вміння постійно навчатися, орієнтуватися в світі інформації, ефективно її використовувати, прагнення до саморозвитку. Завдання педагога центру – допомогти учням знайти себе в майбутньому, стати самостійними, професіоналами і впевненими в собі людьми. Педагоги закладу Харатін В.О. Шафета Т.Є., Павляшик Л.І. відстоювали думку, що мотивація учнів у великій мірі залежить від відданості своїй професії самого викладача. Від майстерності викладача, його педагогічного досвіду і психологічного настрою залежить те, чи зможе він зацікавити учня, сформувати позитивні мотиви для здобуття професії.

Бібліотекарі центру Дятел Н.М., Рихлюк Л.М. наголосили, що завданням бібліотеки – сприяти формуванню в учнів національно-патріотичної гідності засобами бібліотеки та книги. Ставши читачем, учень стає володарем багатющого скарбу думок, почуттів, моральних понять, естетичних уявлень.

Практичний психолог Шайнюк О.В. та кл.керівник Архипова Н.І. звернули увагу, що доброзичливий стиль відносин – це спеціальна робота кожного педагога з конкретним важим учнем. Потрібно пам’ятати, діти частіше страждають не від недоліку, а від надлишку уваги.

Дата: 26.10.2018