КЦПТО

euroclub

Бібліокафе Родинне виховання


Життя коротке,

але людина знов і знов

переживає його у своїх дітях.

Василь Сухомлинський

В рамках Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек, який проходить з 01 по 31 жовтня сьогодні учні 11 групи зібрались в бібліокафе для того, щоб відзначити 100 - річчя від дня народження Василя Олександровича Сухомлинського (1918 – 1970), педагога-новатора, педагога-гуманіста, педагога, серце якого було сповнене щирої любові до дітей.

Ведучі: Докись П. та Жук В. розповіли про принципи сімейного виховання за педагогікою В.Сухомлинського. За В. Сухомлинським, могутня сила виховання покладена в тому, що діти вчаться дивитися на світ очима батьків, вчаться у батька поважати матір, бабусю, жінку, людину.

Притчу Сухомлинського «Батько та син» прочитав Мошеров Ю. Морозюк І. і Здробилко Б. продекламували вірш «Слово про вчителя» та драматичну поему Драча І. Дума про вчителя.

Хвилинка українського фольклору - учні виконували завдання доповнити прислів’я.

В.Сухомлинський писав: я домагався, щоб у кожної дитини в серці найрадіснішим, найдорожчим, найсвятішим були мати, батько,брати, сестри, друзі. Його мудрі слова заставляють замислитися і направляють на вірний шлях у вихованні дітей.

Продивившись відеоролик: українську народну пісню про маму «Мамина коса» задумаєшся над тим, що потрібно берегти своїх батьків. Не завдавати їм прикрощів. Вони у вас – єдині.

На закінчення учні познайомились з педагогічною спадщиною В.Сухомлинського, літературою представленою на виставці. Підвівши висновок я сказала, що в епоху Інтернету теорія покоління змінюється. Молодь, яких називають центеліали, це діти народжені після 2000 року, мислять по-новому.

Але ідеї великого педагога Василя Сухомлинського про родинне виховання актуальні й на сьогодні.

Дата: 01.10.2018

Автор: Завідуюча бібліотеки Н.Дятел