КЦПТО

euroclub

Діяльність педагогічного колективу центру з розвитку громадянської активності та формування професійних компетенцій учнів


Педагогічна рада – це консиліум педагогів-професіоналів з питань навчально-виховної роботи. Це спільне рішення специфічних питань і педагогічних завдань, які постають у повсякденному житті центру. Таким чином, педагогічна рада сьогодні – це професійне об’єднання, це центр педагогічної думки закладу, творча лабораторія, де розглядаються актуальні питання життя центру професійно-технічної освіти, аналізується його діяльність, визначаються завдання на перспективу. Педрада – це реальна можливість залучення всіх викладачів та майстрів виробничого навчання, інших педагогічних працівників до процесу управління центром, місце обговорення їхніх думок щодо майбутнього і теперішнього стану свого закладу.

23 лютого 2018 року в актовій залі центру відбулось засідання педагогічної ради на тему «Діяльність педагогічного колективу центру з розвитку громадянської активності та формування професійних компетенцій учнів». Заступник директора з НВихР Антощук О.П. наголосила, що для педагогічного колективу нашого закладу патріотичний напрямок роботу був і залишається пріоритетним. Патріотизм виховується. Це таке соціальне середовище, яке виховується не спеціально, а лише середовищем і цим середовищем є гаш колектив, наш навчальний заклад. Педагоги закладу Вацек О.Г. Архипова Н.І., Мороз Л.М., Бондарук Г.С. відстоювали думку, що сучасному викладачу необхідно створювати умов для формування національної свідомості в учнів, вміння відповідальності за свій вибір, розуміння морального обов’язку, що ґрунтується на засадах народознавства, основах християнського моралі, науково педагогіки.

Вихователь гуртожитку Никитюк Л.В. та зав. бібліотекою Дятел Н.М. розповіли про використання різних форм позакласної роботи як один із чинників формування громадянської зрілості. Наголосили, що метою виховання є становлення громадянина – патріота України, готового самовіддано будувати її як суверенну, незалежну, демократичну, правову, соціальну державу; забезпечувати її національну безпеку: знати свої права та обов’язки, цивілізовано відстоювати їх; сприяти єднанню українського народу, громадянському миру і злагоді суспільстві.

Майстри виробничого навчання Клімук Ю.В. Беркалюк І.В., Верховод О.Ф. наголосили на тому, що роботодавцю потрібні фахівці, які здатні розв’язувати конкретні виробничі проблеми і те, що буде використовувати фахівець під час цього (знання, вміння досвід та ін..), для роботодавця неважливо, як здійснюється процес розв’язання проблеми, а конкретний результат цього процесу. Професійні компетенції передбачають здатність учня успішно діяти в процесі своєї професійної діяльності, що робить можливим бути професійно-успішним випускником центру.

Заступник директора з НР Орловська Т.О. наголосила, що в сучасних курс інформатики є одним з найбільш ефективних засобів інформатизації навчального процесу, впровадження і поширення технологій при вивченні інших навчальних дисциплін.

Дата: 23.02.2018