КЦПТО

euroclub

Соборна мати Україна – одна на всіх як оберіг


Україна – рідний край, земля з багатовіковою історією, мальовничою природою, чарівною піснею, працелюбними, мудрими й талановитими людьми.

Упродовж століть землі України були розрізнені, належали до різних держав: Російської та Австро-Угорської імперії.

Тож, споконвічною мрією українців було об'єднання розрізнених частин України в межах однієї держави. І ось 22 січня 1919 року злилися століттями відірвані одна від одної частини єдиної України.

Акт возз’єднання УНР та ЗУНР – історичний факт, який показав безсилля будь-яких спроб роз'єднати український народ, протиставити українців один одному, змусити їх служити чужим для них інтересам. Він став етапом становлення і розвитку української державності.

Отже, 22 січня Україна щороку відзначає державне свято – День соборності України з нагоди проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки.

22 січня 2018 року навчальному закладі викладачем історії – Самойліч Наталією Миколаївною, у групі № 12 було проведено відкритий виховний захід присвячений цій знаменній події в історії нашої держави.

Мета виховного заходу полягала у поглибленні знань про iсторичний факт злуки українського народу та вихованні в підростаючого покоління глибокої поваги і любовi до Батькiвщини, нацiональної свiдомостi, людської гiдностi, відродженні паросткiв духовностi, формуванні рис громадянина Української держави.

Дата: 22.01.2018

Автор: Самойліч Н.М.