КЦПТО

euroclub

Практичний семінар з питань опрацювання теми «Хмарні технології в освіті»


З метою підвищення цифрової грамотності педагогів в рамках «неформальної освіти для дорослих» та з метою впровадження інноваційних методів та форм навчання у навчально-виховний процес 10 січня 2018 року в ДНЗ «Ковельський центр професійно-технічної освіти» робочою групою в складі заст. директора з НР Орловської Т.О., викладача інформатики Ковальчук О.Д. та інженера-електроніка Лук’янюка С.П. був проведений провести практичний семінар з питань опрацювання теми «Хмарні технології в освіті».

Орловська Т.О. наголосила, що інтенсивний розвиток ІК-технологій, швидке оновлення комп’ютерної техніки й гаджетів, зміни в ставленні учнів до навчання, глобалізацію інформаційних потоків, міжнародну освітню співпрацю, співпрацю в навчальних проектах, розвиток систем змішаного навчання та навчальної мобільності, формування нового українського закладу на засадах впровадження хмарних сервісів є провідною ідеєю навчання учнів ХХІ ст. та оновлення організаційно-методичної роботи в системі професійно-технічної освіти.

Ковальчук О.Д. за зазначила, що Нині кожний вчитель-предметник має потребу у використанні мережі Інтернет для організації спільної роботи, навчальних квестів, проектної діяльності з учнями.

Семінар став майданчиком для спілкування, обміну думками та творчими планами щодо подальшого використання хмарних сервісів у навчально-виховному процесі навчального закладу.

Дата: 10.01.2018