КЦПТО

euroclub

Семінар для майстрів в/н та викладачів в рамках проекту ЄС


В рамка продовження проекту ЄС «Покращення системи підготовки кадрів для потреб економіки Волинського субрегіону» на базі Ковельського професійного ліцею з 21 по 23 лютого 2017 року відбувся семінар для майстрів виробничого навчання та викладачів, що здійснюють підготовку за професією «Електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування». Даний захід організовано Управлінням освіти, науки та молоді Волинської облдержадміністрації спільно з Управлінням освіти, науки та молоді Рівненської облдержадміністрації.

Протягом трьох днів для учасників семінару було проведено презентацію проекту, ознайомлення з навчальною та матеріально-технічною базою ліцею. Тренери  презентували результати дослідження ринку праці двох  областей, які жваво були обговорені учасниками семінару.

Згідно програми семінару було заплановано майстер-клас «Комплексний захист електроприймачів третьої категорії», який блискуче провів викладач Фугіль Ю.Є.  Присутні майстри та викладачі з цікавістю спостерігали за методикою та технологією проведення даного заходу, на якому були продемонстровані новітні способи захисту електроприймачів з використанням нових елементів автоматики та електроніки.

Онлайн-трансляція з веб-камер на мультимедійний екран дозволила на практиці спостерігати за зміною режимів роботи апаратів захисту та показів вимірювальних приладів.

 По завершенні майстер-класу гості з цікавістю власноруч спробували відтворити схеми захисту в дії, ділилися враженнями, з захопленням знайомились з матеріальним оснащенням майстерні.

Учасники були в захваті від майстер-класу та дякували за надану можливість отримати задоволення від побаченого, високо оцінили фаховий рівень викладача Фугіля Ю.Є., ділилися своїми досягненнями.

Досить цікавим відбулося наступне практичне заняття «Внесення змін до навчальних програм з виробничого навчання», де педагоги двох областей ділилися своїми напрацюваннями, відокремили переваги та недоліки нових стандартів з професії.

На завершення семінару було проведено практичні заняття «Удосконалення кваліфікації персоналу, матеріально-технічного забезпечення, маркетингу, розроблення електронних засобів навчання» та «Визначення плану дій для кожного учасника по удосконаленню навчальних програм та матеріально-технічної бази професійно-технічних навчальних закладів».

Під час цих занять майстри та викладачі конкретизували компетентності випускника, корегували назви важливих тем навчальних програм, запропонували нові та уточнили заходи по покрашенню матеріального забезпечення майстерень.

По завершенні семінару всі учасники отримали сертифікат про проходження тренінгу і плекали надію на подальшу співпрацю.

Дата: 23.02.2017