КЦПТО

euroclub

Підписання Угоди про співпрацю з Освітнім центром баварської економіки (bbw)


20 жовтня 2016 р. у Луцьку відбулось підписання Угоди про співпрацю між Освітнім центром баварської економіки (bbw) та професійно-технічними навчальними закладами.

Підписаний документ дав старт трирічному німецько-українському проекту на території Волинської та Львівської областей, метою якого є налагодження контактів між профтехосвітою та місцевими підприємствами.

Представляючи проект Фолькер Фальх зауважив, що зростання економіки неможливе без наявності в країні якісно підготовлених кадрів. Тож «bbw» – найбільша приватна освітня організація в Німеччині – представлена у двадцяти країнах світу задля розвитку там професійного навчання.

«Підприємства матимуть хороший персонал, молодь – роботу, а навчальні заклади – визнання, як з боку держави, так і з боку підприємств», – висловив свої сподівання представник німецької сторони.

Зазначимо, що німецько-український проект "Партнерство у сфері професійної освіти в Україні" надасть змогу учням навчальних закладів пройти виробничу практику з подальшим можливим працевлаштуванням. Випускники професійної освіти матимуть вищу кваліфікацію і гідну оплату праці, а місцеві підприємства отримають кваліфікованих працівників.

Ще одним плюсом такої ініціативи є обмін досвідом: майстри виробничого навчання отримають інтенсивну підготовку і консультації на актуальні теми профтехнавчання, які зможуть використати у своїй повсякденній роботі. Впровадження інноваційних методик освіти також підвищить професійний рівень українських фахівців в обраних ними спеціальностях.

Додамо, що реалізація проекту розпочалася з підписання угод про співпрацю з першими партнерами. Ними стали Луцьке вище професійне училище і Ковельський професійний ліцей. Серед підприємств Волині – АТ "СКФ Україна" (публічне), СП ТОВ "Модерн-Експо" та ТОВ "Волинь-Кальвіс". Обрані партнери не єдині, які будуть залучені до реалізації проекту.

Нині ж ліцей зробив перший крок до його успішної реалізації – урочисто підписали угоди про партнерство зі згаданими підприємствами та навчальним закладом.

Дата: 20.10.2016

Автор: Фугіль Ю.Є., викладач
спецдисциплін зварювальних професій