КЦПТО

euroclub

"Ольга Кобилянська. Життя і творчість, формування світогляду письменниці".


09.02.2024 р. викладач Аліна Федорівна Рижко провела показовий урок з української літератури у 14 групі на тему "Ольга Кобилянська. Життя і творчість, формування світогляду письменниці".

Під час уроку, учні мали можливість створити фейсбук-сторінку Ольги Кобилянської та поспілкуватися з нею. Це був чудовий спосіб активного залучення учнів до вивчення літератури, адже вони мали змогу побачити світ очима самої письменниці. Вибір цього формату комунікації дозволив учням ще глибше зануритися у світ Ольги Кобилянської, зрозуміти її мотивацію, мрії та спостереження, які лягли в основу її творчості.

Особливо вражаючим було те, що учні використали створену фейсбук-сторінку для обговорення творчого життя письменниці. Вони мали можливість поділитися своїми спостереженнями та за допомогою чату АІ "На Урок" поставити питання самій письменниці. Це допомогло поглибити їх розуміння творчості Ольги Кобилянської.

Усі ці етапи уроку принесли чудову можливість учням побачити Ольгу Кобилянську не тільки як велику письменницю, але й як людину, яка жила в особливий історичний період, мала свої цілі та переживання. Учні не лише цінували її красу та задуми в творчості, але й змогли відчути ту саму людяність та глибину душі, яку сама Ольга Кобилянська бачила у світі.

Дата: 09.02.2024