КЦПТО

euroclub

Міжнародний день десерту


1 лютого кожного року світ відзначає цікаве та смачне свято – Міжнародний день десерту. Подія не є офіційною, проте набирає значну популярність.

Свято започаткувала американський кондитер та за сумісництвом блогер Енджі Дадлі в 2008 році, презентувавши свій десерт під назвою кейк-поп (цукерка на паличці, аналог відомого чупа-чупсу). Енджі не зупиняла свою уяву, тому на світ з’явилося безліч варіацій кейк-попів, а згодом вона навіть написала цілу книгу на цю тему.

Таким чином, десерт кейк-поп надав стимул до створення Дня десерту. Наразі 1 лютого кондитери презентують нові десерти, кафе та ресторани проводять тематичні майстер-класи та змагання серед професіоналів кондитерської справи.

Колектив групи № 33 (професія «Кравець; вишивальник) разом з класним керівником Наталією Антонюк та майстром в/н Іриною Зінчук вирішили відсвяткувати такий солодкий день за чашечкою смачної запашної кави та смакуванням медового десерту. Протягом години учениці обговорили історію виникнення свята, а також поділилися рецептами смачної випічки.

Дата: 01.02.2024

Автор: Класний керівник