КЦПТО

euroclub

«Умій сказати ні… або як зберегти гармонійні стосунки у колективі»


Багато хто з нас погодиться з твердженням , що наше життя - це не тільки свята чи монотонні будні. Це ще й цікава робота, що приносить задоволення, нові враження, і, звичайно ж заробіток. На роботі проходить третина свідомого життя кожної людини. І те, в яких умовах протікає наша трудова діяльність , як складається загальна психологічна обстановка в колективі, якими є ділові та особистісні взаємини між членами колективу-все це, має великий вплив на результати праці і життя кожного з нас.

Давно відомо, що міжособистісні відносини типові для трудового колективу, визначають його основний настрій. В одному кліматі людина може розквітнути, в іншому - зів’янути. Те ж саме можна сказати і про психологічний клімат : в одних умовах люди відчувають себе комфортно, де прагнуть максимально реалізувати свій потенціал в іншому - навпаки, не відчувають будь-якого задоволення від роботи.

Саме на таку тему було проведено тренінг для педагогічних працівників на базі ДНЗ « Ковельський центр професійно – технічної освіти». Де усі учасники запрошених методичних комісій обговорювали фактори сприятливого психологічного клімату, знаходили спільні риси для покращення взаємовідносин у колективі, усвідомлювали власну роль у колективі та підвищували комунікативні навички.

Дата: 03.01.2024

Автор: Соціальна педагогиня
Юлія ВАВРЕНЧУК