КЦПТО

euroclub

Озоновий шар – запорука життя на Землі


В озонову дірку подивився янгол:
- Господи, скажи їм, щоб вони схаменулися!
Л. Костенко

Озоновий шар своєрідною ковдрою дбайливо огортає Землю. Ця хімічна сполука спостерігається на висоті 100 кілометрів, захищаючи нашу планету від жорстких небезпечних випромінювань, а знищення озонового шару небезпечно для біосфери та всього живого.

У 1994 році Генеральна Асамблея ООН своєю резолюцією (A / RES / 49/114) проголосила 16 вересня Міжнародним днем охорони озонового шару (International Day for the Preservation of the Ozone Layer). Дата встановлена в пам’ять про підписання Монреальського протоколу (1987) про речовини, що руйнують озоновий шар, і відзначається з 1995 року.

Девізом Міжнародного дня охорони озонового шару стали слова: «Збережи небо: захисти себе – захисти озоновий шар». У цих словах переданo все те значення озонового шару атмосфери, який має цінувати людина.

Здобувачі освіти Ковельського центру професійно-технічної освіти долучилися до відзначення цієї дати . Викладач Харатін В.О. в навчальних групах провела екологічну годину «Озоновий шар – запорука життя на Землі». Вона розповіла учням про важливість озонового шару Землі, про фактори, які пливають на виснаження озону, про можливість збереження озонового шару хоча б на побутовому рівні.

Памятайте, обмеживши використання озоноруйнуючих речовин у побуті, кожен з нас в силах вплинути на стан озонового шару!

Дата: 16.09.2020

Автор: Харатін В.О.