КЦПТО

euroclub

Система, що впорядкувала світ


Періодичному закону майбутнє не загрожує
руйнуванням, а тільки надбудову й розвиток обіцяє.
Д. І. Менделєєв

Періодична система хімічних елементів – одне з найбільш важливих наукових досягнень, що відбиває суть не тільки хімії, але також фізики, біології та інших дисциплін. Вона являє собою унікальний інструмент, що дає можливість передбачити появу та властивості елементів на Землі і у Всесвіті в цілому.

Саме 151- й річниці відкриття Періодичної системи присвячений урок хімії, який було проведено в 25 групі у формі інтерактивної гри на тему «Подорожуємо просторами періодичної системи». Захід був спрямований на розширення кругозору учнів щодо історії відкриття та будови Періодичної системи. На слайдах презентації учні ознайомилися з формами Періодичної системи, що застосовуються в різних країнах світу та з новою версією періодичної системи створеної європейським товариством, яка попереджує, що деякі елементи знаходяться під загрозою зникнення.

За допомогою формули «Хімічного гороскопу» мали змогу обчислити номер хімічного елемента, який пов'язаний з датою народження кожного учня.

Учасники заходу наголосили на тому, що знання з хімії вкрай важливі для розвитку сучасного здобувача освіти. Адже хімія – це надзвичайна наука, це цариця див, в ній приховане щастя людства.

Дата: 02.03.2020

Автор: Викладач хімії Харатін В. О.