КЦПТО

euroclub

Гуртожиток – це дім, де поєднуються серця


Вихователь не чиновник, а якщо він чиновник, то він не вихователь.
К. Ушинський

Гуртожиток навчального закладу – це не лише місце для проживання учнів, а й затишна домівка для кожного з них. Тут є свої традиції та звичаї, свої історії та легенди, свої веселі та прикрі випадки, є свої правила та вимоги, своя особлива, неповторна атмосфера, що створюється зусиллям персоналу, педагогічного колективу та самих учнів.

Для навчального закладу гуртожиток є перспективною соціально-педагогічною системою, яка володіє необмеженими можливостями додаткової виховної роботи в позанавчальний час,

Чергове засідання методичної комісії класних керівників, вихователів та керівників гуртків 23 грудня 2019 року в ДНЗ «Ковельський центр ПТО» відбулося у формі круглого столу на тему «Система виховної роботи в гуртожитку як фактор цілісного виховання особистості».

Вихователі розкрили соціально-психологічні особливості учнівського колективу гуртожитку, ділилися досвідом роботи про шляхи підвищення ефективності виховної роботи в гуртожитку навчального закладу , говорили про організацію роботи із дітьми-сиротами, та обговорювали інші важливі питання виховання.

Девізом виховної роботи в гуртожитку є слова А. Макаренка «Ми самі себе виховуємо». Вчити виховувати самого себе – це найскладніше завдання, з яким колектив гуртожитку успішно справляється.

Усі учасники засідання переконані, що лише системна робота дає змогу вихователю розвивати пізнавальні здібності учнів, забезпечувати професійну самореалізацію особистості.

Дата: 23.12.2019

Автор: Голова методичної комісії Харатін В. О.