КЦПТО

euroclub

Людина для професії чи професія для людини?


Вдало вибери професію, вклади в неї свою

душу, тоді щастя саме тебе відшукає.

К. Ушинський

Життя постійно ставить нас перед вибором. І в основі вибору кожного з нас свої критерії, своє уявлення про добро і зло, правду і кривду.

У кожної людини є свобода вибору. Вибір існує щоденно, щохвилини. Різний за своєю серйозністю. Неоднаковий за своїми наслідками.

Одним із найважливіших кроків у житті будь-якої людини є вибір професії. Адже займатися тим, що тебе цікавить, приносить радість – одна з умов відчуття життєвої повноцінності.

Своє майбутнє ви визначаємо задовго до останнього шкільного дзвінка. Обираючи професію, стараємося зважити всі «за» і «проти» того чи іншого заняття, що приваблює, «приміряти його на себе». Вибір професії – чи не найголовніший чинник того, як складеться твоє подальше життя та як ти в ньому буде себе почувати. Адже всім хочеться не лише заробляти гроші, але й реалізувати свій потенціал та отримати справжнє задоволення від своєї діяльності.

Усвідомлений вибір професії впливає на подальше життя, визначає успішність самореалізації, визначає успішність кар’єрного зростання, визначає успішність професійного зростання та веде до УСПІХУ в житті.

18 жовтня в 33 групі в рамках тижня навчальної групи було проведено показовий виховний захід «Людина для професії чи професія для людини?» з елементами тренінгу.

Чому до вибору професії потрібно ставитися серйозно? Як не помилитися у виборі своєї дороги, щоб бутим щасливим у праці? Ці та інші питання з’ясовували учні під керівництвом класного керівника Харатін В.О. під час проведення виховного заходу.

На виховний захід були запрошені директор центру Антонюк С.М., заступник директора з виховної роботи Антощук О.П. та представник Ковельського центру зайнятості населення Волчук Л.М., яка ознайомила присутніх з потребами ринку праці сьогодення.

Пам’ятайте золоту формулу вибору професії: «Хочу – можу – маю – треба».

Дата: 18.10.2019