КЦПТО

euroclub
Зображення недоступне

Профтехосвіта Ковеля на шляху реформування


Насиченим цікавими подіями видався 2018 рік для Ковельського центру професійно-технічної освіти. Навчальний заклад успішно виконує завдання, які поставлені Міністерством освіти і науки України.

Мета педагогічного колективу навчального закладу – це формування конкурентоспроможної особистості з постійною потребою самореалізації та самовдосконаленням, з гуманістичним світосприйняттям і почуттям відповідальності за долю України, її народу і всього людства. Навчальний заклад постійно враховує потреби ринку праці міста, області, здійснює навчання за робітничими професіями в інтегрованому форматі так щоб випускники володіли навиками не лише однієї професії, а мали більше можливостей реалізуватися в сучасному економічному просторі.

Покращується матеріальна база, створюються і підтримуються комфортні умови в начальних приміщеннях, гуртожитку завдяки злагодженій роботі трудового колективу. Зовсім недавно був відкритий навчально-практичний центр (НПЦ) «Технології обробки металів», в минулому 2017 році створено НПЦ «Сучасних санітарно-технічних систем і устаткування». Адміністрація та колектив докладають максимум зусиль для розвитку та модернізації навчального закладу. Незабаром розпочнеться будівництво комплексу для відкриття навчально-практичного центру з підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації за професією «слюсар з ремонту колісних транспортних засобів» (слюсар з ремонту автомобілів). Навчальний заклад є учасником міжнародних проектів: перший в рамках програми ЄС «Покращення системи підготовки кадрів для потреб економіки Волинського субрегіону», другий - «Партнерство в сфері професійно-технічної освіти в Україні», а нещодавно долучилися до проекту «Надання досвіду Естонії для підтримки реформ професійної освіти в Україні».

Цілеспрямовано ведеться робота з освоєння викладачами та майстрами в/н сучасних методик і технологій навчання. З метою підвищення педагогічної професійної кваліфікації для педагогічних працівників в рамках «неформальної освіти для дорослих» постійно організовуються і проводяться практичні семінари та тренінги з питань інноваційних технологій у професійно-технічній освіті. Працівники успішно проходять підвищення кваліфікації на базових підприємствах, курсах, тренінгах, що сприяє ефективній реалізації навчальних програм, організації навчального процесу.

Навчальна, виховна і методична робота в Центрі постійно удосконалюється, розвивається із врахуванням сучасних освітніх методик та форм організації навчання. Є недоліки, труднощі, але лише спільними зусиллями працівників закладу ми можемо створити потужний навчальний заклад, забезпечити дружнє середовище для навчання та виховання головної особи – учня «Ковельського центру професійно-технічної освіти».

Завдяки наполегливій, відповідальній та творчій роботі всього колективу, а також завдяки вищезгаданим заходам 2018 навчальний рік був не менш плідним на вагомі здобутки педагогічних працівників, учнів та колективу в цілому: ІІ місце в Обласному конкурсі на кращого знавця з предмета «Креслення» серед учнів ПТНЗ: зі зварювальних професій – Глущук М.С. (викладач Антонюк С.М.) та ІІ місце в конкурсі на кращого знавця з предмета «Креслення» серед учнів ПТНЗ: «Будівельне креслення» – Халматов О. (викладач Ваць О.В.); Диплом І ступеня і золота медаль в Дев’ятій міжнародній виставці «Сучасні заклади освіти – 2018»; ІІ місце в обласному конкурсі фахової майстерності серед учнів ПТНЗ з професії «електрозварник ручного зварювання» – Романюк Володимир та ІІІ місце Павлючик Іван; ІІ місце у Всеукраїнському конкурсі «Прорив легкої промисловості України» в номінації «Соліст і солістка оперного театру»; ІІ місце за підсумками роботи з художньо-естетичного виховання учнівської молоді серед професійно-технічних навчальних закладів; ІІ місце в конкурсі веб-сайтів Центру кар’єри. Викладач Вельма О.М. став пререможцем обласного конкурсу «Викладач року закладу професійної (професійно-технічної) освіти - 2018» серед викладачів предмета «Фізична культура».

Триває 2018-2019 навчальний рік, перед колективом стоять нові завдання, плани, але стратегічна мета закладу незмінна - це підготовка висококваліфікованого робітника, конкурентоздатного на ринку праці, компетентного, спроможного до ефективної роботи за фахом на рівні світових стандартів, готового до постійного професійного росту, соціальної та професійної мобільності. Ми – практики, знаємо як навчити ремеслу. У нас добрі та комфортні умови для сьогоднішньої молоді, яка готова вчитись.

Тож запрошуємо на навчання на 2019-2020 роки:

  • на базі базової загальної середньої освіти з терміном навчання 3 роки:
  • Кравець; вишивальник;
  • Токар; слюсар з ремонту колісних транспортних засобів;
  • Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів;
  • електрозварник ручного зварювання;
  • Штукатур; маляр;лицювальник-плиточник;
  • Виробник художніх виробів з лози; різьбяр по дереву та бересті;
  • Монтажник санітарно-технічних систем; електрозварник ручного зварювання;
  • Столяр будівельний; тесляр;
  • Електромонтер з ремонту та обслуговування устаткування
  • На базі повної загальної середньої освіти з терміном навчання 10 місяців:

  • Електрогазозварник.

Гарною традицією є те, що на навчання приходять уже діти й онуки випускників. Батьки довіряють найдорожче, що в їх є – своїх дітей, а це найвища відзнака для колективу Ковельського центру професійно-технічної освіти.

Життя набирає нових обертів. Колектив впевнено крокує вперед, будуються плани на майбутнє. Ми перейшли на новий рівень розвитку професійно-технічної освіти, тож перед нами нові вершини, досягнення, відкриття. Основне завдання колективу - популяризувати робітничі професії і стати кращим закладом професійно-технічної освіти у Волинській області з надання освітніх послуг населенню.

Дата: 17.12.2018

Автор: Директор ДНЗ «КЦПТО» Сергій Антонюк