КЦПТО

euroclub

Життя людини – то найвища цінність


Життя є даром від Бога. Але, безумовно, інколи воно здається радше тягарем, аніж даром. Головною причиною цього є егоцентризм та агресія оточення, що породжує втрату життєвого смислу, зневіру у змінах на краще, втому від нескінченної низки проблем та стресів.

Україна, як і більшість інших країн, потерпає через приховану всесвітню епідемію самогубств, що відбирає життя сотень і тисяч людей усіх вікових категорій.

Факт суїциду – це завжди жахлива подія для суспільства. Але що може бути трагічнішим за добровільну смерть молодої людини, перед якою, здавалося б, лежало життя, повне надій і сподівань?

Кількість випадків самогубств серед учнівської молоді у всьому світі зростає. Чому? Які приховані чинники цього? Як протидіяти прагненню вкоротити собі віку?

Відповіді на ці та інші запитання намагалися з’ясувати першокурсники на зустрічі, що відбулась 30.01.2019 року в актовій залі Ковельського центру ПТО.

Однією з вагомих причин скоєння суїциду є булінг. З інформацією про види та наслідки цього негативного явища ознайомила присутніх заступник директора з НВР О.П. Антощук.

Про дієву допомогу та способи можливого реагування в таких ситуаціях повідомила практичний психолог О.В. Шайнюк.

На завершення зустрічі учні отримали варіанти порад і пропозицій для тих, хто потерпає від суїцидальних думок.

Нагадуємо, що звернутись за допомогою ви можете до класних керівників, майстрів виробничого навчання, заступника директора з НВР, психолога (в тому числі за посередництвом електронної пошти: kpl-psyholog.at.ua) чи до будь-якого працівника навчального закладу.

Дата: 30.01.2019

Автор: О.П. Антощук, заступник директора з НВР, О.В. Шайнюк, практичний психолог