КЦПТО

euroclub

Конституція – Основний Закон України
Година спілкування


Благословенний будь, мій краю,
Моя земля, мій дивосвіт…
Моя країна відзначає
Конституції – 25 літ.
28 червня український народ відзначатиме 25 років з дня прийняття Конституції України. Вважається, що прийняття Конституції закріпило правові основи незалежної України, її суверенітет і територіальну цілісність і це стало найважливішим кроком у забезпеченні прав та свобод людини та громадянина.

З нагоди свята в бібліотеці було проведено годину спілкування «Конституція – Основний Закон України», яку підготували бібліотекарі, керівник гуртка Сергій Кіпень, учні груп №11, 13. Михайло Сервачинський і Яна Віндюк (гр.№11) розповіли легенду про державні символи, Олег Хомік, Михайло Шворак (гр. №11), Дана Нагалюк, Наталія Лукашук (гр. №13) продекламували поезію «Я – українець. Є у мене право…».

Завідуюча бібліотеки Надія Дятел провела інтелектуальну вікторину «Конституція та державні символи України». Присутні переглянули відео «Конституція України – основний закон держави», «Я горда тим, що українка», виставку літератури «Конституція – оберіг нашої держави». У виконанні виховательки Ніни Кречетнік прозвучала пісня «Лише у нас на Україні».

Заступник директора з НВР Олена Антощук звернула увагу присутніх на те, що День Конституції – не просто вихідний, а день, коли було затверджено права і свободи громадян України і розповіла про блага, які гарантує Конституція України.

На закінчення заходу прозвучала пісня «А я бажаю вам добра» у виконанні Ольги Кабарчук, Ірини Рубіновської (гр. №!13).

Вітаємо з наступаючим святом – Днем Конституції України.

Дата: 25.06.2021

Автор: Бібліотекар Людмила Рихлюк