КЦПТО

euroclub
Зображення недоступне

Шевченківські читання «Топ 12 пророцтв Тараса Шевченка про російсько-українську війну»


У росяні вінки заплетені суцвіття
До ніг тобі, титане, кладемо.
Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття
Тебе своїм сучасником звемо.

(В. Симоненко)

Тарас Шевченко – це не минуле, Тарас Шевченко – це сьогодення. Для України і в Україні він житиме вічно. Сьогодні, як ніколи, поет органічно злився зі своїм великим, нескореним народом і твердо ступає повсюдно в нашій вільній державі.

В гуртожитку центру пройшли Шевченківські читання «Топ 12 пророцтв Тараса Шевченка про російсько-українську війну». Учнями були зачитані поетичні рядки творів Великого Кобзаря. Проведення Шевченківських читань стало доброю традицією. Його поезія є насправді світовим культурним явищем, що надихає читачів з усієї планети, адже геніальні рядки адресовані всьому людству і знаходять відгук у серцях.

Доля Тараса і України невіддільні. Шевченко жив Україною, за неї страждав, для неї гартував свою волю, для її пробудження і визволення писав своє неопалиме безсмертне пророче слово, утверджуючи віковічне прагнення українського народу до волі, закликав український народ звільнитися від кайданів самодержавства, боротися за вільне життя, відстоювати інтереси простого люду.

Наша дума, наша пісня
Не вмре, не загине…
От де, люде, наша слава,
Слава України!

Дата: 13.03.2024

Автор: Вихователі