КЦПТО

euroclub

Шляхи підвищення професійної компетентності педагога


Такою була тема зустрічі педагогічних працівників методичної комісії легкої промисловості, сфери послуг та художніх ремесел, що відбулась 05 січня 2021р.

Викладання у сучасних умовах спрямоване і на формування комунікативної, ін¬формаційної та соціокультурної компетенції, і на підготовку до взаємодії й розуміння різних проблем сучасного полікультурного світу.

Важко виокремити аспект, який відігра¬вав би основну роль у формуванні нової моделі навчання.

Величезне значення в контексті формування освіти загалом відіграє сам процес навчання, педагогічні технології, що допомагають змінити характер ролей педагога й учня, визнаючи останнього самостійним і рівновідповідальним за кінцевий результат освіти.

Сучасним розвитком людини, суспільства та всесвіту зумовлено нові вимоги до уроку. Саме тому педагоги обговорили педагогічний дизайн сучасного уроку, розповіли як використовують в освітньому процесі неформальну та інформальну освіту.

Застосування розглянутих технологій, прийомів, методик і технік прове дення сучасного уроку гарантуватиме, що учні вмітимуть визначати прога-лини в знаннях, навчаться рефлексувати, створювати спільноти, застосовувати знання для реалізації особистих завдань у життєвому кон-тексті; набудуть навичок продуктивного повторення, самостійного навчання, автономної соціальної навігації; ак¬тивно розвиватимуть цифрову та мобільну «грамотності».

Дата: 05.01.2021

Автор: Олена Шайнюк, голова методичної комісії