КЦПТО

euroclub

ІІ-й етап Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності серед здобувачів професійної (професійно-технічної) освіти з професії «Перукар»


Професійна освіта є запорукою економічного зростання країни. Престиж робітничих професій серед молоді поступово зростає.

22 вересня 2020 року на базі ДНЗ «Ковельський центр професійно-технічної освіти» відбувся ІІ-й етап Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності серед здобувачів професійної (професійно-технічної) освіти з професії «Перукар».

Три учасники з професії «Перукар» взяли участь у фінальному змаганні. Завітали на свято і шановані гості: власниця перукарні «Фантазія» Любов Шмельова.

Поетично звучали слова вітання до учасників змагань Сергія Антонюка, директора державного навчального закладу «Ковельський центр професійно-технічної освіти», який зазначив, що «на конкурсі зібралися ті, хто не шукає легких доріг, хто покликаний любити поезію творчості, хто всім серцем закоханий у свою професію». Завітали на свято і шановані гості: власниця перукарні «Фантазія» Любов Шмельова.

Конкурсанти виконували завдання теоретичного та практичного турів. У теоретичному перед учнями стояло непросте випробування – дати відповідь на 60 тестових запитань на комп’ютері. Не легше було і в турі практичному. Практичний тур відповідав вимогам рівня кваліфікації «Перукар ІІ класу» та передбачав виконання сучасної зачіски на основі стилю «Ретро» 60 років. Втім майбутні перукарі успішно справилися з усіма перепонами на шляху до перемоги, продемонструвавши гарну теоретичну підготовку та практичні навики.

Спільним рішенням журі були визначені переможці, а саме:

І місце – Зинюк Вікторія, ІІ місце – Ганейчук Ольга, ІІІ місце – Оксентюк Діана.

Наставниця Людмила Павляшик учасників конкурсу професійної майстерності пишається своїми вихованцями, які уже незабаром стануть справжніми майстрами своєї справи.

Дата: 22.09.2020