КЦПТО

euroclub
Зображення недоступне

Чорнобиль – чорний біль нашої землі


Чорнобильський дзвін.
За ким же б?є він?
За тим, хто пішов<
У високу блакить,
Щоб звідти на мудрість
Нам очі відкрить…
Щоб пам'ять не згасла,
Щоб ти пам?ятав,
Як розлючений той
Там реактор палав.
Чорнобильський дзвін.
Печаль і журба,
За тими б?є він,
Кого вже нема…

Чорнобиль... Чорний біль нашої землі. І скільки б не минуло років, все одно це слово полум’янітиме чорним вогнищем скорботи, а сумні дзвони Чорнобиля щороку стукатимуть в наші серця, змушуючи зупинитись і озирнутись в той страшний 1986-й...

26 квітня в Україні відзначатимуть 34-ту річницю наймасштабнішої техногенної трагедії - аварії на Чорнобильській АЕС.

Рівно стільки років минуло з того часу, коли йшла битва незахищених людей із радіацією, яка не завершилась й по сьогоднішній день. Дні самопожертви, дні страху, які вразили весь світ. Вже 34 років «мирний» атом завдає непоправної шкоди здоров’ю людей в Україні. 34 роки живуть між життям і смертю ліквідатори наслідків аварії на ЧАЕС.

Волею долі, ми досі мешкаємо у тій державі, де знаходиться епіцентр атомної катастрофи – Чорнобильська АЕС. Свято бережемо пам'ять про героїв-пожежників, перших ліквідаторів непоправних наслідків, тих, хто віддав себе до останнього подиху, до останньої краплі поту на порятунок людству, вшановуємо тих, чиє життя розділилося на «до» і «після» Чорнобиля, тих, що прийшли слідом після аварії і першими вступили в Чорнобильський пил для подолання наслідків страшного лиха.

Пам'ять про трагедію незагоєною раною залишиться в душі нашого народу. Подвиг, який здійснили ліквідатори Чорнобильської АЕС, ніколи не буде забутий.

Урок Чорнобиля – це жахливий досвід. У той же час це попередження не тільки для України, - повідомлення стосується всіх країн про необхідність розумного використання так званого "мирного атома".

Дата: 24.04.2020

Автор: Керівник екологічного клубу «Гармонія»