КЦПТО

euroclub

Афганістан – вічний біль і вічна пам’ять
Вечір – присвята


15 лютого - День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Цей день назавжди залишається для нас затьмареним гіркотою втрат і осяяним сонцем виводу наших військ з Афганістану.

Потрапивши на палаючу афганську землю, мужні воїни – інтернаціоналісти всім серцем прийняли її біль, як свій, і до останнього подиху захищали інтереси її багатостраждального народу.

Вечір – присвята «Афганістан – вічний біль і вічна пам’ять» був проведений в бібліотеці з групою №11( класний керівник Валентина Темрук). Ведучі заходу Богдан Середа і Назар Кіперчук розповідали про історичні події афганської війни, про біль і втрати наших воїнів.

Довго замовчували афганську війну, навіть плакати над могилами не дозволяли. А потім ця війна прорвалася віршами і піснями, трагічними, світлими й мужніми, щирими й проникливими. Саме такі вірші декламували Денис Халматов, Павло Сус, Володимир Брисюк, Володимир Горайчук, Валентин Сельвесюк.

Своїми спогадами про пережите серед гарячих пісків Афганістану ділився під час заходу полковник Михайло Анатолійович Вольський. У його виконанні також прозвучали пісні, написані під час війни в Афганістані. Хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих воїнів в Афганістані. Присутні переглянули відео «Хай пам’ять говорить», «А мати жде», «Афганістан».

В бібліотеці оформлена виставка - пам’ять «Афганістан…Як довго ця війна тривала».

Завідуюча бібліотеки Надія Дятел звернула увагу присутніх на те, що і зараз на нашій Україні вирує неоголошена війна. То будемо мати надію, що в майбутньому на Землі пануватиме мир та злагода, батьки виховуватимуть своїх дітей добрими, чесними, істинними патріотами своєї країни, люди забудуть навіть значення слова «війна».

На закінчення вечора автор даних рядків наголосила, що ми повинні пам’ятати ветеранів, виявляти розуміння до тих, хто пройшов через афганську війну, і для кого вона триває досі. У спогадах, снах і думках. Вони на це заслуговують.

Дата: 18.02.2020

Автор: Бібліотекар Людмила Рихлюк