КЦПТО

euroclub

Подорожуємо новорічною Європою Подорож - гра


Незабаром Новий рік. Це, мабуть єдина подія, яку щорічно відзначають у всіх країнах і на всіх континентах. Але в кожного народу існують особливі традиції, пов’язані з цим святом.

Про звичай дарувати новорічні подарунки, відправляти новорічні листівки, хто приносить подарунки дітям різних країн, які страви подаються до столу в новорічну ніч?

Відповіді на ці та інші питання можна було знайти на подорожі – грі «Подорожуємо новорічною Європою», яка була проведена класним керівником групи № 22 Людмилою Павляшик, бібліотекарями, керівниками гуртків.

Новорічне свято – це завжди чарівна казка, яка дарує людям віру в радісне і щасливе майбутнє. Такими словами розпочала захід Людмила Іванівна, яка привітала з наступаючим Новим роком і побажала щасливої подорожі.

Щоб вирушити у подорож учням потрібно було отримати святкову візу. А це означало, що під час конкурсу команди за допомогою підказки повинні назвати країну. Учні пройшли перше випробування і отримавши святкову візу команди вирушили у подорож. Під час подорожі учні побували на зупинках: «Історична», «Новорічні герої», «Країна, у якій є все», «Країна веселої фієсти», «Нащадки великих каролінгів», де за допомогою відеороликів дізналися про традиції святкування Нового року в Греції, Італії,Франції,Іспанії, Україні.

Завідуюча бібліотеки Надія Дятел провела конкурси: «Міцні грецькі горіхи», «Знавець винаходів», під час яких учні продемонстрували свої знання з історії і традицій європейських країн.

Неповторну атмосферу новорічного свята створили ведучі заходу:Ірина Омелянюк, Анна Стипанюк, Юлія Седлярук, Софія Олексюк.

На заході нас чекала зустріч з головними героями новорічного свята – Дідом Морозом (учень гр.№31 Степан Колядич) ) і Снігуркою (Аліна Бісюк), які привітали присутніх з наступаючим Новим роком. Дід Мороз прийшов з гостинцями і роздав присутнім подарунки.

І на закінчення подорожі – гри у виконанні учнів Вікторії Максимук, Юлії Седлярук, Анни Стипанюк, Олесі Багнової, Катерини Сливки, Ірини Герасимчук прозвучала пісня «Під Новий рік».

Незважаючи на різні традиції святкування Нового року, жителі кожного куточка планети чекають на це особливе свято і приносять у його святкування національні особливості.

Вітаємо з наступаючим Новим 2020 роком.
Заходить свято новорічне на поріг.
Хай щастя вистачить на цілий рік,
Хай успіх посміхається щоденно,
І настрій буде зовсім не буденний.
Нехай радіє серце повсякчас,
Міцним здоров’я буде хай у вас.
Хай сніг собою вкриє всі тривоги
І легко стелиться життя дорога.

Дата: 18.12.2019

Автор: Бібліотекарі центру