КЦПТО

euroclub

Проблема формування мотивації навчальної діяльності учнів за сучасних умов


Однією з найбільш актуальних проблем сучасної освіти є побудова такого процесу навчання, який міг би бути основою формування мотиваційної сфери учнів. Спрямованість дій будь-якого вчителя визначається його прагненням підвищити рівень мотивації навчання учнів - від негативного і нейтрального до позитивного та дієвого.

Саме проблему формування мотивації навчальної діяльності учнів за сучасних умов розглядали викладачі загальноосвітніх дисциплін на черговому засіданні методичної комісії, яке відбулося 21 листопада 2019 року.

Викладач математики Мороз Г.А. детально розкрила питання «Розвиток мотиваційних аспектів навчання як запорука стимулювання учнів до досягнення успіху», а заступник директора центру з навчальної роботи окреслила переваги використання інформаційних технологій як засіб підвищення ефективності навчання та надала звіт результатів проведення першого етапу олімпіад із загальноосвітніх предметів.

Голова МК Голубчук Н.С. продемонструвала відеороботу «Збірник інтерактивних вправ», які рекомендовано використовувати на уроках для підвищення мотивації, а методист Антонюк Н.П. ознайомила присутніх з рядом наказів щодо участі в конкурсах та нагадала членам методкомісії їх головне завдання - підвищення науково-методичного рівня навчальної роботи.

Дата: 23.11.2019