КЦПТО

euroclub
Зображення недоступне

У ДНЗ «Ковельського ЦПТО» з батьками провели бесіду про боулінг


В ДНЗ «Ковельського центру професійно-технічної освіти», в групі 25 класним керівником Бондарук Галиною Степанівною 20.09.2019 р. організовано бесіду з батьками на тему «Превентивне виховання у сім’ї. Що батькам потрібно знати про булінг?».

Батькам Галина Степанівна розповідала про булінг; акцентували увагу на тому, що знущання може бути не тільки фізичним, а й економічним, психологічним, сексуальним. Пояснила, що робити, якщо стали жертвою цькування однолітків та як діяти, якщо вони стали свідками булінгу.

Завданням класного керівника було поглибити розуміння батьків щодо поняття булінгу, відповідальності агресора за булінг та способів протидії булінгу.

Звертаємо увагу, що доки дитині не виповнилось 18 років, відповідальність за її вчинки несуть батьки. Пам’ятайте, якщо дитина порушує права іншої дитини, вчиняючи над нею насильство (булінг), батьки можуть бути притягнуті до адміністративної, кримінальної або цивільної відповідальності.

Також наголосила, що 19 січня 2019 року набрав чинності Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії булінгу (цькуванню)» в якому зазначено, що за вчинення булінгу неповнолітньої чи малолітньої особи буде каратися штрафом від 850 до 1700 грн. або громадськими роботами від 20 до 40 годин.

Знущання, вчинені повторно упродовж року після або групою осіб каратимуться штрафом у розмірі від 1700 до 3400 грн. або громадськими роботами на строк від 40 до 60 годин.

У разі цькування неповнолітніми від 14 до 16 років, відповідатимуть його батьки або особи, що їх заміняють.

До них застосовуватимуть покарання у вигляді штрафу від 850 до 1700 грн. або громадські роботи на строк від 20 до 40 годин.

Окремо передбачена відповідальність за приховування фактів булінгу.

Дата: 20.09.2019