КЦПТО

euroclub
Обмін досвідом в Естонії

Нещодавно делегація педагогів ДНЗ «Ковельський ЦПТО» побувала в Естонії.

Естонія рахується однією з провідних країн Євросоюзу у сфері розвитку професійної освіти де успішно пройшла реорганізація та модернізація професійних навчальних закладів.

Ми відвідали низку навчальних закладів. Наші закордонні колеги залюбки ділились досвідом.

Безпосередньо ми працювали в будівельній школі Таллінна «Tallinn Construction School”. Враження від знайомства з інфраструктурою школи колосальні. Це, в першу чергу, сучасне обладнання та комунікації, технічні засоби навчання, зручний дизайн кабінетів та майстерень.

Значна частина часу була відведена роботі над створенням сучасних освітніх модульних програм з професії лицювальник-плиточник, маляр, штукатур. Робота була плідною і в перспективі з нового навчального року наш навчальний заклад, можливо, буде працювати за новими модульними освітніми програмами компетентісно-зорієнтованого спрямування. Також вже запланована зустріч з естонськими колегами на базі ДНЗ «Ковельський ЦПТО» під час якої будуть проводитись майстер-класи з будівельних професій.

Дякуємо всім причетним до надання нам можливості набуття цінного досвіду та фантастичних вражень, а саме Міністерству освіти Естонії, безпосередньо директору професійної школи «Tallinn Construction School” Рейво Нідасу.

Окремо хочеться відзначити і подякувати за якісно сплановану і проведену роботу НМЦ ПТО у Волинській області в лиці директора Парфенюк З.І. та заступника директора НМЦ ПТО Семенюк І.Б.

Дата:

Автор: Викладач спеціальних дисциплін ДНЗ «КЦПТО» Ваць О.В.