КЦПТО

euroclub

День вишиванки в навчальному закладі


16 травня педагогічний та учнівський колектив навчального закладу долучився до святкування Дня вишиванки. Розмаїттям орнаментів, фасонів, стилів вишивки стало свідченням поваги до історії та традицій українського народу. Учні і працівники закладу в піднесеному настрої зробили фотографії на згадку. В багатьох були вишиванки виготовленні власноруч, або кимось із рідних. Цікавим є той факт, що в декого в гардеробі вже є декілька вишитих речей.

Вишиванки – один із символів українського народу, знак зв’язку поколінь, пам’яті про історичну спадщину. І те, що все більше українців має у своєму гардеробі вишиванку – це підтвердження інтересу до своєї історії, культури, бажання єдності, взаєморозуміння, вшанування національних традицій та звичаїв. Люди намагаються носити національний одяг, вносячи навіть окремі його елементи (візерунки) в повсякденний, офісний стиль.

Всесвітній день вишиванки не має фіксованої дати, його відзначають щороку в третій четвер травня. Четвер було вибрано не випадково. Засновники наполягали, аби свято припало на будній день, а не на вихідний.

Дата: 16.05.2019

Автор: О.П. Антощук