КЦПТО

euroclub
Зображення недоступне
КНИГА В НАШОМУ ЖИТТІ

Починаючи з народження, батьки читали нам вірші та казки. Закладали основу особистості, розповідаючи про життя, добро і зло, щастя і горе, героїзм і блюзнірство. Книга формує моральні, духовні цінності людини. Чим більше прочитала людина книг тим вона багатша духовно. Варто зазначити, що після однієї прочитаної книги ніхто не стане розумнішим. Але після десятка мудрих книг, достойних уваги, наш словниковий запас обов'язково збільшиться. Що вже є цінним для нас. Це ніби маленька перемога над собою, адже доводити самому собі, що ти чогось вартий, - дуже приємно. Підніматися у своїх очах щоразу на сходинку вище і розуміти, що можеш собою гордитися. І цим ми завдячуємо книгам. Спілкування з книгою допомагає людині розвиватися та вдосконалюватися. Адже для того, щоб зрозуміти зміст, який автор прагне донести до читача, треба читати вдумливо, уважно, підключати свій власний досвід, вміти аналізувати інформацію. І якщо читачеві це вдається, то перед ним розкривається цілий світ цікавих подій, глибоких душевних переживань, інтелектуальних відкриттів.

У всі часи до книги ставилися як до святині. Колись, ще до винайдення технології друку, книги переписувалися вручну, а їхні обкладинки оздоблювалися позолотою і дорогоцінним камінням. Книгою книг по праву вважається Біблія – давня і вічна скарбниця людської мудрості на всі випадки життя, що дійшла до нас крізь непросту історію двох тисячоліть. Викладені в ній принципи життя актуальні й сьогодні.

Книга, написана багато століть назад, допомагає нам пізнати світогляд і мислення наших далеких предків, розкриваючи тим самим секрети людської сутності. Завдяки книгам ми можемо прослідкувати еволюцію світогляду людини, суспільного устрою, етичних норм. Книги зберігають всю відому історію нашого існування на Землі. Для роздумів пропоную декілька цитат про книгу.

Книги – люди в палітурках. (А. Макаренко)

Книги – це ріки, що напоюють моря. (Ярослав Мудрий)

Книжки – кораблі думки, що мандрують хвилями часу” (Френсіс Бекон)

Завдання книг – полегшити, прискорити пізнання життя, а не замінити його (Я.Корчак)

Книга – велика річ, поки людина вміє нею користуватися. (О. Блок)

Кожну книгу треба вміти читати. (Б. Паскаль)

Як не любити любов’ю наснажених, Мудрістю сповнених книг!… (М. Т. Рильськи)

Кімната без книг – все одно, що людина без душі. (Довженко О. П.)

Життя без книг – це хата без вікна. (Павличко Д.)

Твір, який читають, має теперішнє; твір, який перечитують, має майбутнє. (Дюма-син О.)

Бажаю всім, щоб у вашому житті було як найбільше прочитаних книг, а особливо таких які хочеться перечитати не раз.

23 квітня відзначається Всесвітній день книги та авторського права.

З святом книгомани!

Дата: 23.04.2019

Автор: Заступник директора з НВР О.Антощук