КЦПТО

euroclub
Speaking Club Teachers

Відповідно до національної програми популяризації іноземних мов «Україна Speaking», освітньої кампанії «Україна заговорить англійською!» та з метою підвищення попиту на вивчення англійської мови, також переорієнтації інформаційного простору на англійську мову в усіх сферах діяльності, 19 листопада 2018 року був проведений семінар з елементами тренінгу «Педагоги говорять англійською» для викладачів ДНЗ «КЦПТО». Коучами семінару стали представники Корпусу Миру Еймі та Кеседі.

Усі викладачі, які взяли участь у семінарі, вивчали англійську мову у школі та університеті. Але знання потрібно використувавати на практиці. Спілкування з носіями мови – це можливість з перших хвилин зануритись у досліджувану культуру країни. Ще один фактор – невимушеність. Це означає, що спроби розмовляти з носієм англійської вашою рідною мовою проваляться. Він не зрозуміє вас, а це вже мотивація для того, кого навчають, змиритись і прагнути якомога швидше почати розмовляти англійською.

Спілкування з носіями мови дозволяє випробувати на міцність отримані теоретичні знання та навички. Це свого роду стресова ситуація, яка загострює всі почуття, здібності та можливості. Розмовні заняття миттєво виявляють сильні та слабкі сторони людини, що вивчає мову, рівень її знань, а також ті моменти, які слід доопрацювати.

Комунікативна методика, а саме так називається спосіб вивчення англійської шляхом спілкування з носієм мови, не буває нудною. Моделюються будь-які ситуації – побутові, міські, офісні, особисті, виробничі. Це захоплює набагато більше, ніж традиційні методи навчання. Ефективність проявляється в тому, що учителі відразу починають не тільки розмовляти, але навіть думати англійською мовою.

Носій мови на практиці може легко пояснити не тільки, як розмовляють, а і як НЕ розмовляють англійською, і той, хто вивчає мову при цьому може бути впевнений у правильності своєї підготовки. Без такого розмовного навчання, як правило, спілкування далі будується шляхом «калькування» з рідної мови: побудови речень, уживання епітетів, використання крилатих виразів і так далі.

При спілкуванні з носіями мови з'являється справжній, правильний акцент. Від домішки рідної мови, звісно, повністю позбутися вдається далеко не всім, але виявити не носія мови стає куди складніше. Це часто відіграє серйозну роль при обговоренні робочих чи особистих моментів із представниками різних країн.

З викладачем-носієм мови швидше виникають контакт і розкутість, знімаються психологічні бар'єри, забуваються зазубрені мовні штампи.

Усі учасники семінару весело провели час та отримали безцінний досвід, який будуть застосовувати на практиці у своїй роботі. З нетерпіння чекаємо наступної зустрічі!

Дата: 19.11.2018